Kā izvēlēties japāņu nazi
Japāņu naži ir pazīstami ar augstas kvalitātes, ārkārtas dizainu un meistarību. Tomēr pareizā japāņu naža izvēle var būt izaicinājums, it īpaši, ja jūs esat iesācējs virtuvē vai jums nav pieredzes ar šiem nažiem. Šeit ir daži padomi, kā izvēlēties pareizo japāņu nazi, kas atbildīs jūsu vajadzībām un cerībām.
1. Satveriet dažādus naža veidus
Iegādājoties japāņu nazi, ir ļoti svarīgi to izmantot tā mērķim. Piemēram, deba nazis jāizmanto tikai zivju griešanai, takohiki - zaļo zivju blokiem, draudiem - mājputniem / sarkanai gaļai, Nakiri dārzeņiem utt. Lai arī visi iepriekš minētie japāņu nažu veidi var veikt asus griezumus, to asmeņu formas kalpo tikai noteiktiem mērķiem. Izmantojot tos nenosaistītam mērķim, lietotājam nav ērti pārvietot rokas un pat sabojāt naža asmeni. Piemēram, Takohiki dārzeņu izmantošana var būt ļoti sarežģīta pārāk liela asmeņu garuma dēļ. Tāpēc pirms japāņu naža izvēles ir svarīgi zināt, kādu mērķi jūs meklējat. Lai plašāk iepazītu japāņu nažus, izlasiet mūsu rakstu: „Japāņu naži“.
2. Pievērsiet uzmanību tam, kādi materiāli izgatavoti ar nazi
Japāņu nažus var izgatavot no dažādiem materiāliem, bet nerūsējošais tērauds ir ļoti populārs materiāls, jo tas ir izturīgs, izturīgs un viegli uzturējams. Turklāt tos var izgatavot no dažādiem tērauda slāņiem, piešķirot nazim unikālu un estētiski greznu dizainu. Izgatavots no nerūsējošā tērauda materiāliem, nažiem nav nepieciešams pārāk daudz apkopes, jo pats nazis ilgu laiku var saglabāt asmeņa asumu. Tie ir arī izturīgi pret koroziju, kas ir viena no galvenajām nažu problēmām.
3. Naža rokturis
Naža rokturis ir ļoti svarīgs, jo tam ir jānodrošina ērta un droša naža uzglabāšana un lietošana. Pirms naža iegādes pievērsiet uzmanību roktura formai un kvalitātei. Tikai rokas naži palīdz veikt precīzus griezumus ar rokām. Nezinot, kāds rokturis ir ērtāks, lielākiem rokas īpašniekiem vajadzētu izvēlēties lielākus rokturus un mazākus nažu rokturus mazākām rokām. Tas ļauj izvairīties no pirkstu neveiklās stāvokļa, kas ar nazi var izraisīt nepareizu izturēšanos.
4. Naža svars
Naža kopējais svars ir arī galvenais faktors, kas nosaka, cik ērti būs strādāt ar nazi. Daudzi lietotāji izvēlas vieglus nažus, jo tos ir vieglāk tīrīt, un ir vieglāk saglabāt līdzsvaru, un darbs ar vieglu nazi izvairās no noguruma. Japāņu nažiem bieži ir ideāls svara līdzsvars starp asmeni un rokturi, kas nodrošina optimālu komforta un vadības izmantošanu.
5. Naža asmens
Ir svarīgi novērtēt naža asmeņa cietību, kad tiek apstrādāts nazis. Durometra un vienības Rockwell C (HRC) izmanto, lai izmērītu naža asmeņa cietību. Naži parasti ir no 53 līdz 62 HRC. Mazāks skaitlis nozīmē mīkstāku tēraudu. Mīksto tērauda nazi ir vieglāk pateikt, bet tas arī nozīmē, ka tas ātrāk zaudē asumu. Japāņu naži ir slaveni ar saviem asmeņiem, kas ir ārkārtīgi asi un gari izturīgi.