Japāņu naži
Japāņu nažu veidi ir daudzi. Tiek uzskatīts, ka ir daudzpusīgākais, un tāpēc vispopulārākie japāņu naži ir Hyuto, Santoku un Petty, kā arī Janagibs, Deba un Nakiri, kas ir populāri Japānā.
Santoku - Rietumu virtuvē ir daudzpusīgs nazis, tas ir piemērots gan gaļas, gan zivju un dārzeņu iepazīšanai. Santoku parasti izmanto griešanai, smalcināšanai un smalcināšanai. Precīzas malas dēļ Santoku naži ir īpaši piemēroti plāniem dārzeņiem un gaļas šķēlēm. Plašai asmenim to izmanto arī, lai "paņemtu" ēdienu no griešanas dēļa un pārvietot to uz pannu vai citu ēdienu. Vārda "Santoku" nozīme skaidri izskaidro, kam tas ir vislabākais: "Trīs tikumi" vai "trīs lietošanas iespējas" - griešana, sasmalcināšana un smalcināšana. Tas viss darbojas labi, bet tas nav piemērots lielu gaļas kaulu griešanai, maizes griešanai un precīza darba veikšanai (piemēram, mizai, skūšanai). Santoku naži ir īpaši piemēroti ļoti plānu pārtikas gabalu griešanai, kas uzlabo kopējo pagatavoto ēdienu estētiku.
Vislabāk to izmantot: gaļas griešanu, siera griešanu, augļus, dārzeņus un riekstus, lai sasmalcinātu, smalcinātu vai smalcinātu, sasmalcinātu gaļu vai garšaugus, noņemtu platu asmeni griešanas dēļa noņemšanai, smalkas šķēles, īpaši izmantotas dārzeņiem un jūras veltēm.
Tā kā Santoku nazis ir nedaudz īsāks par šefpavāra nazi un tam ir nemanāms roktura dizains, tas ir lieliski piemērots pat tiem, kuriem ir mazas rokas.
Elle - Naži, piemēram, Santok, var izmantot dažādiem mērķiem, pateicoties tā asmeņa formai un stingrībai. Gieut nazis tiek uzskatīts par identisku Rietumu šefpavāra nazi, tāpēc vairums rietumnieku to mīl visvairāk. Turklāt to sauc par liellopu gaļu ar zobenu vai govs nazi tā lieluma dēļ.
Gyuto ir klasiskā Rietumu šefpavāra naža japāņu versija. Tas ir īsts daudzpusīgs nazis, kas var veikt daudzus uzdevumus, to var izmantot dažādām griešanas metodēm un ir piemērota lielākajai daļai gaļas, zivju, dārzeņu un augļu.
Asmena smailā priekšpuse ir piemērota precīzai griešanai vai darbam šaurās vietās. Salīdzinoši plakanā asmens aizmugure ir lieliski piemērota "sasmalcināšanai" (tehnika, kad ēdiens tiek sagriezts, sasmalcināts vai sasmalcināts, griešanas laikā šūpojas no priekšpuses līdz galam). Tas ir arī pietiekami augsts, padarot to viegli "sasmalcināt" asmeni vai galu. Visbeidzot, jebkuru šī asmens daļu var izmantot, lai "grieztu" griešanai.
Japānas gyuto asmens parasti ir plānāks un vieglāks nekā Rietumu šefpavāra nazis, un dzīves līdzsvara punkts ir nedaudz tālāk līdz beigām. Šo īpašību kombinācija ļauj izmantot augstās kustības un samazināt precizitāti.
Gyuto parasti ir no 180 mm līdz 300 mm garš asmenim, kaut arī tie var būt pat 360 mm gari. Mājas šefpavārus bieži ieteicams izmērīt no 180 mm līdz 210 mm, savukārt 240 mm un 270 mm bieži izvēlas nopietni amatieri un profesionālie šefpavāri.
Sīks - Neliels daudzpusīgs nazis augļiem, mizot un griežot mazus dārzeņus. Kompaktais, labi kontrolētais mazais nazis ir paredzēts augļu pareiza dizaina lobīšanai, dažādu ēdiena gatavošanas un precīza darba pagatavošanai.
Profesionālās rietumu virtuves pamats ir sīks nazis ir mazs izplatīts nazis, ko izmanto, lai mizotu, formas un sagrieztu, sagrieztu un dekorētu augļiem un dārzeņiem. Sakarā ar kompakto lielumu un salīdzinoši šauro asmeni, nazis ir ļoti veikls un viegli kontrolējams, ideāli piemērots precīzai griezumam.
Mazā naža asmens garums parasti ir no 120 mm līdz 180 mm, un to izmērs ir lielāks nekā griešanas naži, bet mazāki nekā līdzīgā formā. Dažiem iesācējiem mazi naži sīki izskatās mazāk iebiedējoši nekā lielākas biksītes.
Janagiba - ir paredzēti Sashimi izmantoto zivju gabalu izmantošanai. Garais un plāns nazis ļauj viegli iekļūt zivīs, padarot griešanu ātrāku un precīzāku.
Deba Nazis ir lieliski piemērots makšķerēšanai, zvejai un zivju sadalīšanai.
Nakiri Nazis ir viens no visbiežāk izmantotajiem japāņu nažiem, kas atrodas gandrīz jebkurā mājsaimniecībā. Ir ērti sagriezt un sasmalcināt mazus un lielus dārzeņus.