Japāņu nažu asināšana

Japāņu nažu asināšana ir naža asmens slīpēšanas un pulēšanas process, lai izveidotu asu naža malu. Tā ir prasme, kas prasa praksi un pacietību, jo process ir smalks un precīzs.

Visizplatītākā japāņu naža asināšanas metode ir plakanais slīpēšanas akmens, ko izmanto asināšanai un smiltīm.

Viena atsevišķa asmens

Akmens jānoiet ūdenī apmēram 10 minūtes pirms asināšanas. Pirms asināšanas pārliecinieties, ka akmens ir patiešām mitrs. Tas nodrošinās, ka naža mala ir pietiekami atdzisusi.

Divas atsevišķas asmeņi

  1. Novietojiet naža asmens vienu pusi uz asināšanas akmens.
  2. Sāciet asināšanu no asmens gala. Turiet nazi 15º virs asinātā akmens, viegli nospiežot naža asmeni caur akmens asinātāju uz priekšu (no sevis). Sāciet, līdz naža asmens kļūst asa.
  3. Pagrieziet nazi, kā parādīts iepriekš, ar asmeņa otru pusi. Pārliecinieties, ka esat slaucījis naža abas puses tik reižu. Lai būtu simetriski, ir ļoti svarīgi uzturēt vienmērīgu naža leņķi pret naža abām pusēm.
  4. Mazgājiet nazi un rūpīgi asiniet akmeni karstā ūdenī.